Diş Eti Tedavisi
Diş eti tedavisi, kişinin diş eti iltihabı sonucu oluşan enfeksiyonu ortadan kaldırmaya yönelik bir tedavi yöntemidir. Diş eti iltihabı genellikle birkaç gün sürer ve daha sonra kendi kendine geçer. Ancak bazı durumlarda enfeksiyon ilerler ve diş hekimi tarafından tedavi edilmesi gereken boyuta ulaşır. Bu durumda vakit kaybetmeden bir diş hekimine başvurulması ve tedavi sağlanması esastır.
Dişeti Tedavisi Hangi Durumlarda Gereklidir?
Diş eti iltihabına neden olan bakteri plakları sonucu tedavi uygulanır. Diş eti iltihabı ilk başta kişiyi rahatsız etmeyebilir ve kısa sürede geçebilir. Ancak bazen enfeksiyon ilerleyerek kişinin konuşma, çiğneme ve benzeri aktivitelerini olumsuz etkilemeye başlar. Genellikle ağız ve diş sağlığına dikkat eden kişilerde kısa sürede atlatılan diş eti iltihabı günden güne yayılır ve tedavi edilmediği takdirde diş kaybına kadar ilerleyen bir sağlık sorunu oluşturur.
Gingivitis nedir?
Diş eti iltihabı anlamına gelen diş eti iltihabına plaklar neden olur. Diş ve diş etlerinde biriken bakteriler, ağız ve diş sağlığına çok dikkat eden kişilerde bile bazen plak denilen bir tabaka oluşturabilir. Diş eti iltihabına neden olan bakteri plakları doğru tedavi yöntemleri ile kısa sürede düzelir ancak tedavi edilmezse yavaş yavaş yayılır ve dokulara zarar vermeye başlar.
Dişeti İltihabının Belirtileri Nelerdir?
Diş eti tedavisine ihtiyaç olduğunu gösteren belirli diş eti iltihabı belirtileri vardır.
dişlerde hareketlilik
Dişeti çekilmesine bağlı uzun süreli görünüm,
duyarlılık,
Ağız ve diş bakımı sırasında kanama,
Ağız kokusu ve ağızda sürekli acı bir tat,
Diş etlerinde kızarıklık ve şişme gibi görünümdeki değişiklikler sayılabilir.